Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Koninklijke Landmacht heerst op Zandvoort, damesequipe kampioen

Het kampioenschap in de Seat Cupra Cup is beslist. In de voorlaatste race grepen Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur de overwinning en mochten zich daarmee als kampioenen laten huldigen. De Landmacht-teams Ardi van der Ven/Michel Schaap en Ronald Sarink/Marcel Duits completeerden het succes door de overige podiumplaatsen te pakken. Daags erop deed Sheila Verschuur het nog eens dunnetjes over door voor Ardi van der Ven de allerlaatste race te winnen.

De aanval op het kampioenschap werd met uiterste precisie uitgevoerd. Een week eerder werd de campagne al uitvoerig geoefend en daarin lag de sleutel voor het succes. Uitvoerige bandentests tijdens gelijkwaardige weersomstandigheden hadden uitgewezen dat intermediatebanden de beste keus zouden zijn, als het niet keihard zou gaan regenen. Hoewel de baan nog vochtig was koos het team van de Koninklijke Landmacht bij alle drie auto’s voor de intermediates, terwijl de snelste concurrenten voor regenbanden opteerden.

Al na drie ronden bleek hun strijdwijze volstrekt kansloos. De drie Landmacht Seats waren heer en meester op het Zandvoortse circuit en de concurrentie liep met een paar ongeplande bandenwissels nog meer achterstand op. Toch waren de Landmacht manschappen niet gerust op de goede afloop. Eerder dit seizoen waren zowel Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot al een paar keer in leidende positie met mechanische pech uitgevallen, een lot dat ook Marcel Duits en Ronald Sarink had getroffen. Maar dit keer bleef de techniek perfect draaien. Sterker nog, de moedige Sarink, de enige coureur afkomstig uit de eigen Landmachtgelederen, overleefde een aanslag van de enige andere titelkandidaten, René Oudshoorn en Pim Hoekzema. Oudshoorn dacht een gaatje te hebben gevonden dat er niet was en botste tegen Sarinks auto. Die kon de race vervolgen terwijl Oudshoorn met een scheef staand wiel moest lossen. Daarmee had Sarink de aanval op de leider en dus het kampioenschap afgeslagen.

Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot maakten geen enkele fout, ook niet toen het weer zachtjes begon te regenen. De verplichte pitstop werd onder leiding van adjudant Arend Brinkman met militaire precisie afgewerkt waarna het voor Van der Sloot alleen maar zaak was het koppie erbij te houden en geen fouten te maken. Dat was de superervaren Valkenburgse rijdster wel toevertrouwd. Na twee uur bomvol spanning kwam het bevrijdende moment: Van der Sloot streek de zege op en werd samen met Sheila Verschuur kampioen. De damesequipe werd gevolgd door Ardi van der Ven en Michel Schaap, met kort daarachter Marcel Duits en Ronald Sarink. Bij het Landmacht team kon de vlag uit en werd er uiteraard flink gefeest.

Op zondag stond er nog een sprintrace op het programma, een wedstrijd die Sheila Verschuur uiteraard ook graag wilde winnen, al stond er niets meer op het spel. De Nijmeegse kwam, zag en overwon in een stijl zoals het kampioenen betaamt. Twaalf ronden lang werd ze op de voet gevolgd door Ardi van der Ven. Met bijna zes seconden achterstand kwam Tom Coronel - onlangs met een Seat nog wereldkampioen bij de toerwagens geworden - over de finish. Die had nog een mooi compliment voor het leidende duo: “Het is niet makkelijk om echt snel met deze auto te zijn. Die twee voor me reden even snelle tijden en dat zegt wel iets. Die zijn écht goed”, lachte Coronel.

Uitslag van de 2-uurs race van de Seat Cupra Cup:
1. Van der Sloot/Verschuur, 54 ronden in 2 uur 00'48”764;
2. Van der Ven/Schaap op 12”523;
3. Duits/Sarink op 54”797;
4. Van Oranje/Van Oranje op 1’45"568;
5. Heuser/Van de Vendel op 1’50"212;
6. Dekker/Van der Heijde op 1 ronde

Stand:
1. Verschuur/Van der Sloot 316 (kampioen);
2. Hoekzema/Oudshoorn 281;
3. Morien/Duivenvoorde 245;
4. Duits/Sarink 236;
5. Van de Vendel/Euser 168;
6. Koster/Schilperoort 160;
14. Van de Ven/Schaap 98


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack