Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Het Racing Team van de Koninklijke Landmacht (RTKL) ontvangt oorkonde

Uitreiking Oorkonde 

Op vrijdag 19 januari jl. heeft het Racing Team van de Koninklijke Landmacht (RTKL) uit handen van de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Peter van Uhm, een oorkonde ontvangen vanwege de uitstekende prestaties van het afgelopen seizoen. De twee landmachtauto’s zijn in 2006 op de eerste en derde plaats in het Nederlands Kampioenschap van de SEAT Cupra Cup geëindigd. Niet alleen de rijders, maar ook de ondersteunende teamleden van het RTKL zijn door Van Uhm in het zonnetje gezet. De generaal heeft daarbij de teamprestatie, de inzet en het doorzettingsvermogen van het personeel van het RTKL geroemd. “Eigenschappen die onmisbaar zijn voor het functioneren bij de Koninklijke Landmacht”, aldus Van Uhm.

Het Koninklijke Landmacht team is alweer hard aan het werk met de voorbereidingen voor het nieuwe raceseizoen. Zo is een aantal nieuwe coureurs benaderd om de vrijgekomen plaats van Marcel Duits en de 3de Landmacht Seat te bemannen. Eerdaags worden zij in Zandvoort aan de tand gevoeld. Wie dat zijn, wil teamchef Arend Brinkman echter nog niet kwijt. "We hebben diverse rijders benaderd, maar een gedegen test moet duidelijk maken wie het beste in ons team passen. Ook testen we weer een Landmacht militair".

Kun jij de Landmacht aan?
Arend Brinkman geeft te kennen dat het team er alles aan zal doen om het kampioenschap te verdedigen. "De auto's staan er prima bij, we gaan flink testen en we doen mee aan de ‘Final Six’ race van het WEK (Winter Endurance Kampioenschap). Ik daag iedereen uit om ons van de troon te stoten en ons het kampioenschap af te nemen! Kom maar op, we zullen knokken voor elke millimeter asfalt en elke kampioenschappunt! Er staan naar mijn weten nog enkele SEAT Ibiza TDI cupauto's te koop. Die kosten echt de wereld niet, dus geen reden om niet mee te doen aan deze unieke dieselklasse", aldus de enthousiaste teamchef. Naast de zeven Seat Cupra Cup races is het team dit jaar ook op tien grote landelijke evenementen aanwezig als wervingsinstrument voor de Koninklijke Landmacht.


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack