Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Koninklijke Landmacht voert zijn campagne in Seat Cupra Cup verder op

Active Image

Het Seat Cupra-team van de Koninklijke Landmacht staat voor de zware opgave de overwinning in de Seat Cupra Cup van vorig seizoen een passend vervolg te geven. Om dat doel veilig te stellen is ervoor gekozen voor een groot deel met dezelfde manschappen de strijd aan te gaan. Maar er is tevens versterking op komst, want al meteen vanaf de Paasraces komt er een volledige derde bemanning bij.

Het Seat Cupra Cup-kampioenschap van de beide snelle dames Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot is eind 2006 op passende wijze gevierd. Zeker in eigen Koninklijke Landmacht-gelederen waren de loftuitingen niet van de lucht en werden her en der fraaie oorkondes uitgereikt. ‘Noblesse oblige’ en dus weten de manschappen onder aanvoering van adjudant Arend Binkman dit jaar van geen wijken. In tegendeel zelfs, het legerteam is er alleen maar sterker op geworden. De beide kampioensdames gaan vanzelfsprekend voorop in de strijd, alleen dit jaar met een auto in een zogenaamde ‘dessert’ kleurstelling, dit als eerbetoon aan de manschappen die momenteel in het buitenland op missie zijn. Op de tweede auto zit Ronald Sarink, de eigen kweek uit Landmacht-gelederen. Hij gaat met frisse moed aan zijn tweede raceseizoen beginnen en krijgt daarbij versterking van een nieuwkomer in het team, Jeroen den Boer. De derde auto wordt bezet door een gemengde bemanning, Paulien Zwart en Daan Stots.

Het ziet ernaar uit dat de Seat Cupra Cup 2007 in het paasweekeinde met een nieuw elan van start zal gaan. Het startveld zal naar het zich laat aanzien met misschien wel 50% groeien, een geweldig resultaat als gevolg van verschillende positieve maatregelen die raceorganisator Circuit Park Zandvoort en Seat importeur Pon Car hebben genomen. Deze zijn met name te vinden bij verschillende financiële tegemoetkomingen bij de inschrijfgelden en de rijkosten. Een unicum in de Nederlandse autosport is dat de hele klasse met milieuvriendelijker biodiesel brandstof zal gaan rijden. De biodiesel B5 (diesel met 5% bestanddeel op biologische basis) wordt geleverd door Argos Oil, dat deze brandstof in 2005 op de Nederlandse markt introduceerde. Argos Oil ziet in de Seat Cupra Cup meteen een mooie testgelegenheid voor haar brandstof onder hoge prestatiedruk.
Het raceformaat zal in iets gewijzigde vorm in 2007 worden voortgezet. De 2-uurs race met verplichte pitstop c.q. rijderswissel blijft bestaan, maar de sprintrace van zondag wordt vervangen door een 40 minutenrace, eveneens met verplichte stop annex coureurwissel. “Wij zien met veel vertrouwen dit nieuwe seizoen tegemoet”, oordeelt adjudant Arend Brinkman. “Vorig jaar was het op bepaalde momenten een beetje hangen en wurgen met de klasse. Maar met de versterkte bemoeienissen van de importeur en het circuit, de uitbreiding van de zendtijd op televisie en met een aardige hoeveelheid nieuwe auto’s erbij gaan we vast en zeker een mooi en spannend seizoen beleven. Ik denk alleen niet dat we het makkelijk gaan krijgen om onze titel te prolongeren. Maar aan de inzet van mijn manschappen in de pits en de kwaliteit van onze rijders zal het niet liggen. Dat is helemaal dik in orde”.

De eerste races van het seizoen 2007 worden op zaterdag 7 april en maandag 9 april op het circuit van Zandvoort verreden.


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack