Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Sterk gastoptreden van Sheila Verschuur in de Duitse VW Polo Cup

 

Active Image

Nijmegen/Zandvoort, 29 juli. Op uitnodiging van Volkswagen Duitsland heeft Sheila Verschuur afgelopen weekend als gastrijdster meegedaan aan de ADAC Volkswagen Polo Cup. Het optreden van de snelle Nijmeegse maakte de nodige tongen los: zij finishte na bikkelharde duels als vijfde van de in totaal 27 deelnemers.

De Duitse Polo Cup steekt goed in elkaar. Vanaf de fabriek worden kant-en-klare raceauto’s naar het circuit vervoerd, waar de wagens per loting aan de ingeschreven coureurs ter beschikking worden gesteld. Van enig geknoei of andere soorten illegale praktijken is zo dus nooit sprake. De cup rijdt in het bijprogramma van de Deutsche Tourenwagen Masters, ’s werelds beste toerwagenkampioenschap. Dit weekend fungeerde het circuit van Zandvoort als gastheer en daarom werd er een Nederlandse gastrijder gevraagd. De keuze viel daarbij terecht op Sheila Verschuur, afgelopen jaar nog nationaal kampioen in de Seat Cupra Cup.
Vanaf de eerste minuut gaf Verschuur aan dat ze goed was opgewassen tegen de vaste Polo-coureurs, uit diverse landen afkomstig. In de vrije training stond haar naam steeds bij de kop en in de kwalificatietraining sleepte ze er zelfs een sterke vierde tijd uit. Dat gaf haar een mooi vooruitzicht op een eventuele podiumplaats. Schuin naast haar stond de Zuid Afrikaan Shane Williams op de startgrid en daarmee maakte Sheila de afspraak om, als het zo zou uitkomen, gezamenlijk naar de kopgroep op te trekken. Helaas was haar start niet al te best, wat logisch was omdat zij als enige van het veld nooit eerder met de auto een start had gemaakt. Ze was wel rap genoeg bij de eerste bocht, waar ze meteen in de sandwich werd genomen. Sheila liet zich niet kennen en terwijl Williams wel een plekje kon winnen, beet Alexander Rambow in het stof. Verschuur zette meteen de achtervolging op Williams in en gebaarde naar hem dat ze, zoals afgesproken, samen zouden gaan werken, om zo bij de kopgroep van drie te komen. De Zuid Afrikaan bakte er echter niets van, reed de meest exotische lijnen op het asfalt en hield de veel snellere Verschuur duidelijk op. Een paar maal wist ze haar auto naast de andere te krijgen maar dan werd ze prompt van het asfalt gedrukt. Bij een van die aanrakingen raakte haar stuurstang beschadigd, waardoor ze de grootste moeite had de Polo op het asfalt te houden. Williams passeren zat er niet meer in. Sterker nog, de achtervolgers kwamen steeds dichterbij. Maar gelukkig werd de race net afgevlagd toen ze helemaal onder druk werd gezet. “Het was een hele eer om hiervoor te worden uitgenodigd. En ik heb me ook onwijs vermaakt, tot het moment dat ik die beuk van Williams kreeg. Daarna was er geen lol meer aan. Maar het is wel een vet autootje waarmee je lekker snel kunt racen. Wat mij betreft word ik volgende week weer uitgenodigd”, aldus de snelle Nijmeegse.

Uitslag: 1. Constantin Dressler (Dui) 10 ronden in 20 min. 40”763; 2. Andreas Simonsen (Zwe) op 0”885; 3. Andreas Pfister (Dui) op 1”522; 4. Shane Williams (Zafr) op 8”864; 5. Sheila Verschuur op 9”311


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack