Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Equipe Verschuur maakt zich klaar voor 24-uursrace van Dubai

NIJMEGEN, 20 DECEMBER 2007 – Equipe Verschuur zal op 11 en 12 januari aanstaande deelnemen aan de TOYO TIRES 24-uursrace van Dubai. Het raceteam uit Nijmegen zal met twee Renault Mégane Trophy’s en een geprepareerde tweeliter Renault Clio II RS aan de start van dit evenement verschijnen. Mede gesteund door de vele ervaren endurance-rijders in het team gaat Equipe Verschuur voor eremetaal in de diverse klassen.

Het raceteam behaalde dit seizoen in de verschillende klassen vele successen. Zo werd Tim Buijs Nederlands kampioen in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maakte nieuwkomer Mike Verschuur een goed seizoen door in de Eurocup Mégane Trophy en won prompt de laatste race van het jaar en werd Sheila Verschuur samen met Sandra van der Sloot vice-kampioen in de SEAT Cupra Cup. Voor Equipe Verschuur is de derde editie van de TOYO TIRES 24-uursrace van Dubai dan ook de slagroom op het toetje!

Vorig jaar was Equipe Verschuur ook al present in het ministaatje in de Verenigde Emiraten. Toen belandde teambaas Frans Verschuur samen met Wilko Becker, Frank Wilschut en Hoevert Vos op het erepodium door als derde te finishen. Zijn zoon Mike moest door diverse problemen drie ronden op zijn vader toegeven. Dit jaar pakt Verschuur opnieuw flink uit. Met startnummer 107 zal de snelle Renault Mégane Trophy worden ingezet. Deze 400 PK sterke wagen is speciaal opgebouwd voor endurance races. Naast routinier David Hart rijden de huidige Eurocup Mégane Trophy coureurs Bernhard ten Brinke, Wim Beelen en Mike Verschuur hun stints in deze krachtige bolide. Zij proberen de hegemonie van de vele Porsche-deelnemers met een goed resultaat te doorbreken.

Met nummer 108 verschijnt de tweede Renault Mégane Trophy aan de start. Het kwartet Sportmaxx Clio Cup rijders Wilko Becker, Hoevert Vos, Peter Bergervoet en Tim Buijs zullen de wagen besturen. De meeste rijders kenden een aantal maanden geleden reeds een succesvolle vuurdoop in de Mégane Trophy op het circuit van Paul Ricard (Frankrijk). Ook van hen mag een goede prestatie zeker worden verwacht.

De jonge Mickey Bertram, Jeroen Reijntjens, Sheila Verschuur en Harrie Kolen zullen met startnummer 73 uitkomen in de Renault Clio II RS Cup. Zij zullen de strijd aangaan met de Lotus Red Exige, Honda S2000 en vele andere Clio’s-rijders in de klasse A2. Het viertal zal de derde plaats van vorig jaar in hun groep op zijn minst proberen te evenaren.

FRANS VERSCHUUR: "Wij kijken enorm uit naar de 24-uursrace van Dubai. We zullen deze keer twee Renault Mégane Trophy’s en een Renault Clio II RS inzetten. Van de Renault Mégane met 400 PK verwachten we met de Porsche’s mee te kunnen strijden om de eindoverwinning. We hebben reeds getest op Zandvoort en de verwachtingen zijn zondermeer hoog gespannen. Tim Buijs zal onder andere veel kilometers maken in de andere Mégane. Dit als voorbereiding op zijn mogelijke overstap naar de Eurocup Mégane Trophy. Ook met de Renault Clio II RS hopen we weer succesvol te zijn. Iedereen binnen ons team heeft de nodige endurance ervaring in huis, en de meeste rijders hebben onderling al een keer met elkaar samen gereden. Dubai here we come!"


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack