Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Racing Team Koninklijke Landmacht kiest voor Renault Clio Cup!

Afgelopen jaren heeft het Racing Team Koninklijke Landmacht met veel succes deelgenomen aan de races om de Seat Cupra Cup. Met een eigen team deelnemen aan de vaderlandse autosport bleek een ijzersterk middel om de werving te ondersteunen. Het Racing Team van de Koninklijke Landmacht heeft daarom gekozen voor een nieuwe uitdaging in de autosport, namelijk de Renault Clio Cup.

De dames Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur vormden in de afgelopen drie seizoenen een uiterst succesvol en snel race duo. Dit seizoen komen beide dames dus opnieuw uit in de camouflage kleuren van de Koninklijke Landmacht, nog steeds als teammaatjes, maar niet meer samen in één auto. De concurrentie in de Renault Clio Cup is hevig, zoals dat hoort in een merkencup. De vraag is nu in hoeverre de beide Landmacht dames in staat zijn zich snel aan te passen aan het uiterst snelle en sterk bezette veld.

Ondertussen is bekend dat het raceformaat van de Renault Clio Cup zal wijzigen ten opzichte van het voorgaande seizoen. Voortaan zal de uitslag van de kwalificatietraining de startopstelling zijn van de tweede race. De topacht uit de kwalificatie gaan tijdens de eerste race in omgekeerde volgorde van start.

"Wij gaan met veel vertrouwen dit nieuwe seizoen tegemoet", zegt de inmiddels tot majoor bevorderde teamchef Arend Brinkman. "Voor ons zal aankomend jaar, voor zowel de militaire monteurs als voor de coureurs, een regelrechte uitdaging zijn, we gaan het absoluut niet eenvoudig krijgen. De Renault Clio Cup heeft tenslotte een heel sterk startveld met uiterst snelle rijders waarvan het gros met veel ervaring. Er valt voor het team dan ook veel te leren. Maar aan de inzet van mijn manschappen in de pits en de wil om te presteren van onze rijdsters zal het niet liggen, dat is helemaal dik in orde. We gaan er dan ook alles aan doen om ons zo goed mogelijk te manifesteren in dit aansprekende veld".

Het Racing Team Koninklijke Landmacht zal met de nieuwe Renault Clio’s voor het eerst in actie komen tijdens de Paasraces. Deze races worden verreden op zaterdag 22 maart en maandag 24 maart op het circuit van Zandvoort.

Sheila Verschuur (Nijmegen)
De blonde, aanstekelijk lachende Sheila Verschuur is de enige dochter van de bekende autocoureur Frans Verschuur. Geboren op 1 mei 1986 maakte ze zoals verwacht al snel haar debuut op het circuit, en wel op haar zestiende. Nadat ze in 2003 tweede in de Toyota Yaris Ladies Cup was geworden stapte ze over naar de Seat Cupra Cup. Daarin werd ze in 2004 kampioen, samen met Michel Schaap en het jaar daarop met Sandra van der Sloot derde. In 2006 werd ze met haar snelle kompane kampioen. Ook in 2007 strijden zij samen met Sandra van der Sloot om de titel, maar door diverse omstandigheden eindigde zij op een prima tweede plek.

Sandra van der Sloot (Alphen aan den Rijn)
Sandra van der Sloot werd jarenlang de snelste vrouw van Nederland genoemd en dat was niet ten onrechte. De op 20 maart 1975 geboren Sandra maakte al in 1992 haar debuut en werd dat jaar meteen al tweede in de Citroën AX Ladies Cup. Na een kort uitstapje naar het Nationaal Toerwagenkampioenschap keerde ze in 1995 naar Citroën terug, werd daar tweede en was de beste onder de dames. Prompt werd ze in het Mitsubishi Dealerteam Holland opgenomen en reed ze weer bij de toerwagens. In 2000 keerde ze terug naar de merkencups, dit keer de zwaar bevochten Alfa Romeo 155 Challenge, waarin ze meteen maar als tweede eindigde. Het jaar daarop werd ze kampioen in die klasse waarin verder alleen maar mannelijke collega-concurrenten reden. Het leverde haar een geweldige reputatie op. In 2005 debuteerde ze in de Seat Cupra Cup waar ze samen met Sheila Verschuur als derde eindigde. Twee jaar geleden werden beide dames nog kampioen. Afgelopen jaar behaalde zij in het kampioenschap een prima tweede plek.


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack