Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Landmachdames Verschuur & van der Sloot goed van start tijdens Paasraces

ZANDVOORT, 24 MAART 2008 – Het Racing Team Koninklijke landmacht (RTKL) is het nieuwe seizoen tijdens de Paasraces goed begonnen. Zowel Sheila Verschuur als Sandra van der Sloot scoorden op een koud en winters Circuit Park Zandvoort het nodige aantal punten in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Terwijl Sheila de eerste manche nog moest verlaten door een uitstapje in het Scheivlak, daar finishte ze in de tweede race uitstekend als vijfde. Ook Sandra wist haar debuut in dit sterk bezette kampioenschap te verzilveren met een vijfde stek. In de afsluitende race wist ze veel concurrenten te passeren en eindigde uiteindelijk als negende. 

Active Image

KWALIFICATIE:De kwalificaties verliep volgens het boekje voor Sheila. De inwoonster uit Amsterdam wist in het voornamelijk mannelijke geweld een knappe vierde tijd op de chrono’s te zetten. Sandra probeerde eveneens een snelle tijd te draaien, maar had in de twintig minuten durende kwalificatie veel last van onderstuur. Toen ze wilde aanzetten voor een snelle ronde werd ze enkele keren opgehouden door een gele vlagsituatie, waardoor ze niet optimaal de piek uit haar banden wist te halen. Ze moest beide races vanaf een zestiende plaats aanvangen. 

RACE 01:Op Paasmaandag stonden twee races op het programma. Door de veelvuldig wisselende weersomstandigheden was het lastig om een juiste bandenkeuze te nemen. Sheila ging na veel wikken en wegen van start op slicks. Het bleek een juiste keuze totdat halverwege de 45 minuten durende race het plotseling begon te sneeuwen. De 21-jarige rijdster ging als zesde naar binnen voor een bandenwissel. Sheila verloor hierbij veel tijd en kwam als twaalfde weer de baan op. Ze wist echter steeds snellere rondetijden te noteren en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Ze was inmiddels weer opgeklommen tot de zesde plaats, totdat ze door blokkerende remmen er bij Scheivlak afging. Met een kapotte radiator moest ze voortijdig de strijd staken.  Terwijl Sheila op slicks naar buiten ging, koos Sandra voor regenbanden. Ze kwam hierbij goed uit de startblokken, maar doordat de baan overwegend droog was, moest ze niet veel later weer twee posities prijsgeven. Toen het in de Tarzanbocht begon te sneeuwen, had ze het geluk aan haar zijde. Veel rijders zochten direct de pitstraat op voor regenbanden, waardoor Sandra snel naar voren kon komen. De inwoonster uit Alpen aan den Rijn pakte de leiding in de wedstrijd en had al gauw een groot gat naar achteren opgebouwd. Toen de safetycar de baan opkwam, maakte Sandra snel haar pitstop en sloot als derde weer aan. Wanneer ze weer aan de leiding kwam, leek een overwinning in de knip. Ze kreeg echter een tijdstraf van tien seconden omdat ze twee tienden te vroeg de pitstraat binnen kwam rijden. Ze werd uiteindelijk als vijfde afgevlagd. 

 RACE 02:Op maandagmiddag stond Sheila met regenbanden aan het vertrek. Ze wist na de start al snel Sebastiaan Bleekemolen te passeren en klom naar de derde plaats. Ze werd niet veel later ruw aan de kant geduwd door Christiaan Jorissen en wist haar bolide ternauwernood in het gareel te houden en sloot aan achter Jorissen. Na veel stuivertje wisselen kwam ze als vijfde over de meet. Ook Sandra kwam gretig uit de startblokken. Ze moest onder andere uitwijken voor Mickey Bertram, waardoor ze de aansluiting met het middenveld verloor. Toen de regen weer met bakken uit de hemel kwam vallen, voelde de Landmachtdame zich als een vis in het water. Na een indrukwekkende inhaalrace kwam Sandra als negende onder de zwart wit geblokte vlag door.   

SHEILA VERSCHUUR: “Ik kijk heel positief tegen dit weekend aan. Jammer dat ik in de openingsrace een uitstapje heb gemaakt, maar wist ik dit goed te maken in de afsluitende race met een vijfde plaats. Ik heb veel geleerd van deze races in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup en hoop ik de stijgende lijn in de komende races door te kunnen trekken!” 

SANDRA VAN DER SLOOT: “Het was een superweekend, het kon gewoon niet beter! Terwijl ik in de kwalificatie pech heb gehad om een snelle tijd neer te zetten, heb ik in de races veel goed gemaakt. We hadden de gok genomen om op regenbanden te vertrekken en dat pakte in race 1 bijzonder goed uit. Wel balen van die 10 seconden tijdstraf, maar dat zal mij niet nog een keer gebeuren. Met dit goede resultaat kijk ik met veel vertrouwen uit naar de Pinksterraces!”

Uitslag race 01, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maandag 24 maart 2008, Zandvoort:
01. Ronald Morien, Match Racing,                                                 46:47,247
02. Marcel Duits, Equipe Verschuur,                                  + 02.232
05. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR,          + 07.887
22. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR,                  + 3 RONDEN

Uitslag race 02, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maandag 24 maart 2008, Zandvoort:
01. Pim van Riet, Equipe Verschuur,                                 26:00.904
02. Addie van de Ven, Wijzonol Rhesus Racing Team,         + 00.587
05. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR,                  + 05.455
09. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR,          + 20.444

 


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack