Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Weer super resultaat voor de Landmachtdames

ZANDVOORT, 12 MEI 2008 - Na de succesvol verlopen Paasraces mocht het Racing Team Koninklijke landmacht (RTKL) tijdens de traditionele Pinksterraces tweemaal de champagnefles ontkurken. Op zaterdag won Sandra van der Sloot op spectaculaire wijze de eerste race in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup en eindigde ze op Pinkstermaandag op de zesde plaats. Sheila Verschuur kwam op het duinencircuit eveneens goed voor de dag. Nadat de inwoonster uit Amsterdam in de eerste race als vierde finishte, legde ze in de afsluitende manche beslag op de derde positie. In het algemeen klassement ligt Van der Sloot op de tweede plaats met 48 punten. Verschuur is opgeklommen naar de vijfde stek met 39 kampioenschappunten.

 

KWALIFICATIE:
De kwalificatie op zaterdag verliep prima voor het tweetal. Van der Sloot probeerde direct de piek uit de banden te halen, maar zat tijdens de tijdtraining te dicht op Hoevert Vos, waardoor ze zich moest inhouden. De rijdster met startnummer 4 belandde op de zevende plaats. Ondanks een foutje in de Hugenholtzbocht zat Verschuur goed in het ritme. Ze eindigde de twintig minuten durende sessie als derde.

 

RACE 01:
Op zaterdag werd de eerste race verreden. Van der Sloot mocht door de reversed grid de eerste race vanaf de tweede plaats starten. Naast haar op de eerste rij stond Hoevert Vos met op de tweede rij Allard Kalff en Melvin de Groot. Van der Sloot kwam uitstekend uit de startblokken en wist Vos voor het ingaan van de Tarzanbocht te verschalken. De Landmachtdame nam brutaal de leiding en wist haar voorsprong in de volgende ronden gestaag uit te bouwen. Nadat ze tot driemaal toe haar pitstop had uitgesteld, ging ze uiteindelijk als laatste naar binnen voor verplichte stop. Ze behield in de resterende ronden eenvoudig de leiding en kwam met een grote voorsprong van meer dan acht seconden als winnares over de meet! Verschuur kwam niet goed van haar plaats. De als zesde gestarte rijdster verloor twee posities en kwam als achtste door. Verschuur was veroordeeld tot ‘treintje rijden’ totdat ze Marcel Duits in de Kumhobocht wist te verschalken. Haar pitstop verliep vlekkeloos en kwam hierdoor vlak voor Addie van de Ven en Paul Vahstal weer de baan op. Ze wist het tweetal van Wijzonol Rhesus Racing Team op gepaste afstand te houden, terwijl ze tegelijkertijd inliep op De Groot en Kalff. Ze zag als vierde de zwart-wit geblokte vlag vallen.

 

RACE 02:
De tweede race op Pinkstermaandag bracht eveneens spanning en spektakel. Voor de wedstrijd had het team veiligheidshalve de motor van de Renault Clio gewisseld, waarmee Van der Sloot redelijk uit de startblokken kwam. De inwoonster uit Alphen aan den Rijn behield haar positie in de openingsfase en wist op de gladde baan een plekje op te schuiven door Duits voorbij te steken. Van der Sloot kwam tegen het einde van de twaalf ronden tellende race steeds beter in haar ritme, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de zesde plaats. Ook Verschuur kwam bij de start goed weg en probeerde het tempo van Van de Ven en Vahstal bij te houden. Ze moest het leidende duo laten gaan, terwijl de aanstormende Kalff steeds dichterbij kwam. In de laatste ronde kwam ze nog bijna in aanraking met de racende reporter, maar ze hield haar deur goed dicht. Ze eindigde de race knap als derde.

 

SANDRA VAN DER SLOOT: "Dit weekend kon niet beter! Sheila en ik hebben met onze podiumplaatsen veel punten gepakt en doen goed mee in het kampioenschap. Dit beloofd veel goeds tijdens de Jubileumraces op Zandvoort!"

 

SHEILA VERSCHUUR: "Het was een heel goed weekend voor ons. Ik ging voor een top vijf positie en had nooit gedacht zo vroeg in het seizoen op het podium te komen. Het niveau in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup is namelijk erg hoog en super competitief. Deze resultaten geven veel vertrouwen voor de volgende races!"

 

Uitslag race 01, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zaterdag, 10 mei 2008, Zandvoort:
01. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR, 45:26.474
02. Melvin de Groot, Raceplanet – Team Bleekemolen, + 08.619
03. Allard Kalff, Raceplanet – Team Bleekemolen, + 08.818
04. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR, + 09.333

 

Uitslag race 02, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, maandag 12 mei 2008, Zandvoort:
01. Paul Vahstal, Wijzonol Rhesus Racing Team, 24:11.549
02. Addie van de Ven, Wijzonol Rhesus Racing Team, + 00.435
03. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR, + 05.463
06. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR, + 08.596


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack