Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Winst voor van der Sloot, Verschuur ongelukkig

ASSEN, 07 JULI 2008 - Op het TT Circuit van Assen behaalde Sandra van der Sloot tijdens de Dutch Power Pack Festival races alweer haar tweede overwinning van het seizoen. Ook in de eerste manche belandde de getalenteerde rijdster van het Racing Team Koninklijke Landmacht (RTKL) op het podium door als derde te finishen. Met deze dubbele podiumfinishes is Van der Sloot opgeklommen naar de tweede plaats in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Na acht races heeft ze totaal 97 punten gescoord. Sheila Verschuur kon haar tiende kwalificatiepositie in de races niet doortrekken. De inwoonster uit Amsterdam raakte in de eerste race ongelukkig Martin de Kleijn en moest met een krom wiel en een lekke band opgeven. In de tweede race wist ze vanuit het middenveld goed op te klimmen naar voren, totdat een onterecht gegeven ‘drive through penalty’ door de wedstrijdleiding roet in het eten gooide. Na een indrukwekkende inhaalrace bracht ze haar Renault Clio als dertiende over de meet. In het algemeen klassement bezet Verschuur de tiende positie met 52 kampioenschappunten.

 

KWALIFICATIE:
Na de vijftien minuten durende vrije training, waarbij de deelnemers in recordtempo de baan moesten verkennen, volgde op zaterdagmiddag de kwalificatie voor beide races. Van der Sloot zat goed in haar vel en wist direct achter Pim van Riet een voorlopige tweede tijd op de chrono’s te zetten. Ze viel daarna geleidelijk een paar plaatsen terug in het klassement, maar zette in de slotfase van de tijdtraining weer flink aan. Ze eindigde de twintig minuten durende sessie knap als tweede. Ook Verschuur ging voor een snelle rondetijd, maar kwam er niet helemaal aan te pas. Ze belandde met een achterstand van 1,2 seconden op de poleposition uiteindelijk op de tiende plaats.

 

RACE 01:
Onder bijna tropische temperaturen werden op zondag twee races verreden. Doordat de eerste acht plaatsen voor de eerste race werden omgedraaid, moest Van der Sloot van de zevende positie vertrekken. Ze startte van de (nadelige) buitenkant en kon hierdoor niet invoegen voor het ingaan van de eerste bocht. Ze moest drie posities prijsgeven en kwam als tiende door. Toen het veld gedurende de twaalf ronden tellende race uit elkaar begon te vallen, wist Van der Sloot het gat met de kopgroep te dichtten. Met een knappe inhaalactie passeerde ze Michael Bleekemolen en stootte door de zesde stek. Het venijn van de race zat in de staart toen Robert van den Berg en Paul Vahstal elkaar raakte, waarvan Van der Sloot optimaal wist te profiteren. Ze belandde op het podium door als derde te finishen. Verschuur kwam in race 1 goed uit de startblokken en volgde de stoet rijders richting ‘De Bult’. Ze koos positie op de baan door naar links op te schuiven en probeerde Martin de Kleijn te passeren. De rijder van Team Bleekemolen week echter ook naar links, waardoor het tweetal elkaar raakte. Met een gehavend voorwiel en een lekke band was verder rijden voor de rijdster met startnummer 5 niet meer mogelijk. Verschuur parkeerde teleurgesteld haar wagen in pitstraat en moest opgeven.

 

RACE 02:
Van der Sloot begon nerveus aan de tweede race, doordat ze goed door de listige hairpin wilde komen. Toen de lichten op zondagmiddag werden gedoofd kwam ze supersnel van haar plaats en wist meteen polesitter Van Riet van haar af te schudden. Ze ging er daarna met gierende banden vandoor en bouwde haar voorsprong op de concurrentie uit. Ze wist haar rondetijden steeds verder aan te scherpen en kwam met een grote voorsprong van ruim zes seconden als winnaar over de meet. Verschuur kwam eveneens goed weg en wist na drie bochten op te klimmen naar de achtste plaats.  Toen probeerde ze Peter Bergervoet te verschalken, maar de inwoner uit Ede stuurde hard de bocht in. Tot grote verrassing kreeg niet Bergervoet, maar Verschuur voor deze actie een ‘drive through penalty’, waardoor een goede finish niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Na het uitzitten van de straf sloot Verschuur als laatste weer aan. Ze wist met constante rondetijden en fraaie inhaalacties zich toch nog op te werken naar de dertiende plaats.

 

SANDRA VAN DER SLOOT: "Ik ben natuurlijk superblij met het resultaat. Het circuit van Assen ligt me namelijk erg goed en toen ik me als derde had getraind in de vrije training, wist ik al dat het wel eens een goed weekend zou gaan worden. Door mijn podiumfinishes sta ik er bijzonder goed voor en ben ik zelfs opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement. Nu op naar Zolder waar we deze lijn proberen door te trekken!"

 

SHEILA VERSCHUUR: "Na een ongelukkige touche in de eerste race, wist ik me goed te herpakken in de tweede race. Ik wist snel op te rukken naar voren, totdat een onterechte ‘drive through penalty’ een goede finish onmogelijk maakte. Vanuit het achterveld wist ik daarna wel veel rijders te passeren, maar er had dit weekend meer ingezeten. Na afloop ben ik nog naar de wedstrijdleiding gegaan en ze hebben hun fout voor het toekennen van de onterechte straf toegegeven. Ik hoop in de volgende races weer ouderwets mee te kunnen strijden om de punten."

 

Uitslag race 01, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zondag 06 juli 2008, Assen:
01. Melvin de Groot, Raceplanet – Team Bleekemolen, 24:05.944
02. Christiaan Jorissen, Equipe Verschuur, + 02.798
03. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR, + 05.392
DNF. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR, DNF

 

Uitslag race 02, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zondag 06 juli 2008, Assen:
01. SANDRA VAN DER SLOOT, EQUIPE VERSCHUUR, 23:55.622
02. Pim van Riet, Equipe Verschuur, + 06.482
03. Robert van den Berg, Harders Plaza, + 06.685
13. SHEILA VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR, + 35.132


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack