Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Van der Sloot pakt podium, Verschuur op snelheid in Zolder

Active Image


ZOLDER, 10 AUGUSTUS 2008 – Met een fraaie derde en vijfde plaats heeft Sandra van der Sloot tijdens de ‘Masters of Formula 3’ op het circuit van Zolder goede zaken gedaan in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Door deze resultaten verstevigde de Landmachtdame haar derde positie in het kampioenschap met totaal 123 punten. Ook haar teamgenote Sheila Verschuur had de snelheid op Belgische bodem goed te pakken. Moest de rijdster van het Racing Team Koninklijke landmacht (RTKL) door een touche in de eerste regenrace de strijd nog voortijdig staken, daar finishte ze de afsluitende manche op een keurige zesde plaats. Verschuur bezet momenteel de tiende plaats met 62 punten.

KWALIFICATIE:
Voor de eerste keer dit seizoen werden de races van deze spectaculaire klasse over de Nederlandse landsgrenzen gehouden. In aanloop naar de wedstrijden testten Van der Sloot en Verschuur reeds vorige week donderdag om de 4,011 meter lange baan beter te leren kennen. Met veel nuttige trainingskilometers in de benen, begonnen ze aan de kwalificatie van vrijdagochtend. Van der Sloot zat goed op snelheid maar verloor in haar snelste ronde veel tijd in de eerste bocht. Ook zorgde een gele vlagsituatie ervoor dat ze haar tijd niet verder kon aanscherpen. Met een snelle 1:49.280 belandde ze uiteindelijk toch op een knappe tweede plaats. Verschuur reed bijna solo haar kwalificatiesessie op jacht naar een goede klassering. In haar allerlaatste rondje zette ze een 1:49.431 op de chrono’s, waardoor ze op de zesde plaats terecht kwam.

RACE 01:
Door de ‘reversegrid’ vertrok Van der Sloot in de eerste race van de zevende plaats. Ze kwam in de regenrace goed van haar plaats, maar nam in de chaotische openingsronde bewust gas terug.. Ze won uiteindelijk twee posities toen Verschuur en Melvin de Groot elkaar toucheerde. Van der Sloot vond snel de aansluiting bij de groep voor haar en wist Ronald Morien te passeren. Ze bouwde haar voorsprong op haar achtervolger Paul Vahstal flink uit, maar Vahstal zag toch kans om zijn achterstand helemaal goed te maken. De rijdster met startnummer 4 hield knap stand en kwam als derde over de meet. Ook de als derde gestarte Verschuur kwam in haar race goed uit de startblokken. Ze zat wel klem achter Ronald Morien, waar Melvin de Groot van wist te profiteren. Ze verloor hierdoor een positie en ging samen met de rijder van Bleekemolens Race Planet de chicane in. Ze raakten elkaar waarbij Verschuur in de eerste ronde moest opgeven.

RACE 02:
Op zondag werd de tweede race verreden. Van der Sloot kwam op een natte baan redelijk uit de startblokken, maar werd bij het ingaan van de eerste bocht door polesitter Robert van den Berg naar buiten gedreven. Ze moest niet veel later haar plaats afstaan aan Pim van Riet, waardoor ze als derde doorkwam. Toen Richard Warmerdam op een gevaarlijk punt van het circuit spinde, kwam de safetycar in de baan. Na de herstart moest Van der Sloot Sebastiaan Bleekemolen en Morien door onderstuur problemen laten gaan. Ze werd na twaalf ronden als vijfde afgevlagd. Nadat de Renault Clio van Verschuur na de crash van de eerste race helemaal uit elkaar was gehaald, begon ze aan de afsluitende heat. Ze kwam goed van haar positie, maar zat in de sandwich bij Morien die haar buitenspiegel naar binnen had geklapt. Ze miste hierdoor het overzicht en moest bij de Bianchi bocht Sebastiaan Bleekemolen laten gaan. Ze liet zich in de regen echter niet kennen en vond opnieuw de aansluiting met de kopgroep. Ondanks hevige onderstuur problemen kwam ze als zesde onder de zwart-wit geblokte finishvlag door.

SANDRA VAN DER SLOOT: “Ik heb een goed weekend achter de rug. De kwalificatie op vrijdag ging super en kwam in de regenraces goed voor de dag. Ik had alleen veel last van onderstuur, waardoor ik mijn positie op een natte baan in race 2 niet kon verdedigen. Op naar de volgende races op Zandvoort (Trophy of the Dunes, 07 september)”

SHEILA VERSCHUUR: “Jammer van de crash in de eerste race, want een hoge klassering had er zeker ingezeten. Verder ben ik erg blij dat de snelheid na twee mindere weekenden weer terug is. Gelukkig bewaar ik altijd goede herinneringen aan Zolder, want hier haalde ik ooit mijn eerste overwinning. Ik hoop dit seizoen nog minimaal een keer op het podium te eindigen.”

Uitslag race 01, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, vrijdag 08 augustus 2008, Zolder:
01. Pim van Riet, Van Riet Racing, 12 ronden
02. Michael Bleekemolen, Team Bleekemolen,+ 02.333
03. SANDRA VAN DER SLOOT, RTKL,+ 13.753
DNF SHEILA VERSCHUUR, RTKL,+ 12 RONDEN

Uitslag race 02, Dunlop Sportmaxx Clio Cup, zondag 10 augustus 2008, Zolder:
01. Pim van Riet, Van Riet Racing, 12 ronden
02. Sebastiaan Bleekemolen, Team Bleekemolen,+ 00.725
03. Robert van den Berg, Harder’s Plaza Racing,+ 02.239
05. SANDRA VAN DER SLOOT, RTKL,+ 06.055
06. SHEILA VERSCHUUR, RTKL,+ 06.438

Tussenstand kampioenschap Dunlop Sportmaxx Clio Cup na 10 races:
01. Pim van Riet, Van Riet Racing, 144 punten
02. Paul Vahstal,Wijzonol Rhesus Racing Team,131 punten
03. SANDRA VAN DER SLOOT, RTKL,123 PUNTEN
04. Addie van de Ven, Wijzonol Rhesus Racing Team,100 punten
05. Ronald Morien, Match Racing, 99 punten
10. SHEILA VERSCHUUR, RTKL, 62 PUNTEN

naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack