Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


24 uur van Dubai met de Racing Diva's

Afgelopen januari was het zover. In oktober heb vijf race dames een team opgestart, onder de naam de Racing Diva's. Drie maanden hebben we allemaal hard gezocht voor sponsoring en in januari was het dan eindelijk zover! Lees hieronder mijn verslag:


Ik leef nog steeds op een roze wolk!


We zijn inmiddels weer in Nederland, maar wat heb ik de afgelopen week genoten! Het begon al op maandag toen we zijn uitgenodigd bij een radio station in Dubai. Dit was eigenlijk pas het begin van het hele media circus. Op woensdag waren we voor het eerst op het circuit om de gehele auto van hartjes te voorzien, de inschrijving te regelen en het eerste filmpje te maken. We trokken al direct veel aandacht van andere teams, wat natuurlijk super was. Donderdag begon het dan eindelijk echt. Nadat alle dames hadden gereden was het dan eindelijk mijn beurt. Ik had in 2009 voor het laatst op de baan gereden, maar zat al snel in het ritme. Wat was het gaaf om met onze Diva tussen de ferrari's en mercedessen te rijden. En 1 ding was zeker, we vielen net zo op! De kwalificatie ging goed en we hadden ons als tweede gekwalificeerd. Beter kon eigenlijk niet, aangezien de Mini 4 seconde sneller was.


Ik mocht de start voor mijn rekening nemen en wat was dat een ervaring. We hadden eerst een pre grid, ik stapte de auto uit en er stonden al gelijk een hoop mensen te kijken. Zodra alle Diva's bij de auto waren vroeg 1 iemand of hij een foto mocht maken. Natuurlijk was ons antwoord gelijk! Toen begon het eigenlijk pas er volgde nog vele daarna. We leken wel een paar bekende Nederlanders. Totdat ik de auto in moest om te gaan starten hebben we voor de fotografen gestaan. We hadden een rollende start, die eigenlijk prima verliep. De auto's voor mij waren iets sneller en achter mij langzamer. De eerste paar rondes gingen prima, de grootste uitdaging kwam pas na een rondje of 4. Toen kwam de top van het veld voorbij. Midden in de race verspreidt zich dat een beetje, maar deze eerste keer leek het wel of ze allemaal tegelijk kwamen. Het was dus goed opletten, zodat je niemand raakt. Maar dat verliep allemaal goed.

Uiteindelijk kregen we begin van de avond problemen met de auto. Als eerste een aandrijfas, je weet dat het kan gebeuren want het blijft een technische sport. Maar toch baal je als een stekker! Maar goed we bleven allemaal positief, want dat kan bij iedereen voorkomen. Helaas kwam niet veel later het volgende probleem naar voren. We kwamen erachter dat linksachter de wiellager kapot was. Erg jammer, want hier hebben we veel tijd mee verloren. Op dat moment lagen we 6e in onze klasse. Maar we geven nooit op en alle dames hebben super goed hun best gedaan! We hebben ons nog terug weten te knokken naar de 4e plek.

Wat was de finish gaaf! Onze roze diva over de streep, met Liesette achter het stuur en de andere dames hingen in de hekken. De tranen hebben we even laten lopen, want wij, maar ook het team, heeft moeten knokken om de finish te halen. En wat zijn we trots! We stonden bij het podium te kijken hoe de foto's gemaakt werden van de winnaars. Maar al gauw stonden wij ernaast, omdat iedereen een foto van ons wilden maken. Geen podium voor ons, maar wel super veel media aandacht! Zelfs op nusport.nl en Top Gear!

Ik wil nog even het team, Equipe Verschuur, bedanken voor hun inzet! En natuurlijk wil ik alle sponsors en fans bedanken voor hun support, want zonder de sponsors en fans hadden wij niet in Dubai gestaan. Wij hopen er met zijn alle een vervolg aan te geven en hopelijk kunnen wij dit weer doen met de hulp van iedereen!


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack