Home

Over Sheila

Nieuws

Foto's

PK

Renault Clio Cup

Kalender

Links

Contact


Super seizoenstart van het Seat-team van de Koninklijke Landmacht

Met een eerste, een tweede en een derde plaats heeft het team van de Koninklijke Landmacht een ijzersterke start beleefd in de Seat Cupra Cup 2006. De jonge Sheila Verschuur (Nijmegen) won samen met Sandra van der Sloot (Valkenburg ZH) de 2-uurs race op zaterdag en finishte maandag als tweede. Marcel Duits (Wekerom) werd na pech op zaterdag (samen met Ronald Sarink – Klarenbeek) knap derde op de tweede paasdag.

Met het nieuwe seizoen heeft ook de samenstelling van het Seat-team van de Koninklijke Landmacht een kleine wijziging ondergaan. Michel Schaap heeft vrijwillig plaats gemaakt voor Ronald Sarink, een racedebutant. Sarink is na een selectiecampagne uit de eigen Landmacht gelederen tevoorschijn gekomen. Hij blijkt uit het juiste racehout te zijn gesneden. Na de kwalificatietraining stonden Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur op de derde startplaats en Marcel Duits met Ronald Sarink vierde. Teamleider Arend Brinkman besliste Sarink meteen in het diepe te gooien door hem de start te laten nemen. Hoe zenuwachtig hij ook was, de militair liet zich niet overrompelen maar kwam zelfs zo goed uit de startblokken dat hij voor Sheila Verschuur kwam. Maar handig liet hij zijn snellere en ervarener teamgenote weer snel voorbij.

Terwijl de Nijmeegse de strijd om de kop aan ging, kwam Sarink zwaar onder druk van Kees van de Vendel te liggen. En in de hitte van de strijd stootte hij ook nog zijn veiligheidsgordel los. Al prutsend om de zespunts gordel weer vast te krijgen gaf de debutant geen krimp en behield zijn vierde plaats. Intussen was Sheila Verschuur opgerukt en mengde zich nog nadrukkelijker in de strijd aan de kop. Het keerpunt kwam tijdens en na de verplichte pitstop. Het Landmacht team deed dat net iets sneller waardoor Sandra van der Sloot, die de auto van Verschuur had overgenomen, voor Ferry Duivenvoorde op de baan kwam. Vervolgens gebeurde er van alles. Een aantal auto’s kwam met een lekke voorband binnen. Ook Marcel Duits, die het stuur van Roland Sarink had overgenomen, overkwam dat probleem. Na een felle inhaaljacht wist Duits alsnog de achtste plaats te pakken. Sandra van der Sloot was een van de weinigen die van de bandenproblemen wist te profiteren. Plotseling was ook de leidende René Hoekzema van het toneel verdwenen, waarna de Valkenburgse (ZH) haast kruisend naar een riante zege met maar liefst 40 seconden voorsprong kon rijden. De blijdschap bij de beide dames met deze droomstart was terecht enorm.

Het betekende tevens dat Sheila Verschuur vanaf de pole-positie de sprintrace in kon gaan. Maar de start verliep niet vlekkeloos. Ger van den Brink was beter weg en nam de kop. Ronald Morien kwam achter Verschuur als derde de eerste bocht uit, terwijl Marcel Duits met een fabelachtige start al de vierde plaats te pakken had. Er volgde een geweldige race, waarbij steeds van plaats werd gewisseld. Morien wist zich naar de leiding te vechten, waarmee Verschuur naar de derde plaats werd terug verwezen. Twee ronden voor het eind wist ze Ger van den Brink te verschalken. Waarop het ook voor Marcel Duits zaak werd de aangeslagen Van den Brink in te palmen. In de laatste ronde troefde Duits hem met een alles-of-niets actie af en pakte zo alsnog de enige overgebleven podiumplaats. “We hebben een geweldige seizoenstart beleefd. Zaterdag winnen met dubbele puntenscores, vandaag een tweede en een derde plaats. Het kan nauwelijks beter”, lachte Sheila Verschuur breeduit.

Uitslag van de 2-uurs race van de Seat Cupra Cup:
1. Verschuur/Van der Sloot, 55 ronden in 2 uur 01'09"960;
2. Van den Brink/Kroes op 40"447;
3. Dekker/Dekker op 46”936;
4. Van Leliveld/Bakker op 1’02”822;
5. Morien/Duivenvoorde op 1’04”996;
6. Willebrand/Vermeulen op 1’23"880;
8. Duits/Sarink op 1 ronde

Uitslag van de sprintrace van de Seat Cupra:
1. Ronald Morien, 12 ronden in 26’07”738;
2. Sheila Verschuur op 1"837;
3. Marcel Duits op 2"791:
4. Ger van de Brink op 3"203;
5. Matthijs Bakker op 3"655;
6. Hans Dekker op 5”609

Stand:
1. Verschuur/Van der Sloot58;
2. Van den Brink/Kroes 47;
3. Morien/Duivenvoorde 46;
4. Dekker/Dekker 40;
5. Van Leliveld/Bakker 37;
6. Duits/Sarink 33


naar het nieuwsoverzichtKoninklijke LandmachtWebsite powered by Inter-ITDutch Power Pack